Smulgordel Rotary Jabbeke

  Vakanties voor personen met een beperking en hun omgeving.  
 

Wat is Vakantiewijzer ?

Vakantiewijzer is een vernieuwende dienstverlening, opgestart vanuit vzw De Kade in samnenwerking met Rotary Jabbeke en bedoeld voor alle mensen met een beperking!
Vakantiewijzer zorgt voor een vakantie op maat van het kind/ de jongere of de volwassene met een beperking zodat deze maximaal kan genieten van vakantie samen met zijn gezin, familie, vrienden,...
Samen met jou gaat vakantiewijzer na wat jij nodig hebt om te kunnen genieten van vakantie: we zoeken samen naar een passend vakantieverblijf, we bespreken met het vakantieverblijf jouw wensen over aanwezige hulpmiddelen, aangepaste maaltijden, passende kamer,...zodat je zonder zorgen kunt vertrekken op vakantie. Indien nodig maakt Vakantiewijzer voor jou afspraken voor medische ondersteuning ter plaatse , ondersteuning bij een uitstap of profesionele begeleiding op de vakantieplaats.

 
 

Hoe kan je een verblijf boeken ?

 • je neemt contact de coördinator Vakantiewijzer: Griet Vandenberghe op +32 477 967 139 of via mail : griet.vandenberghe@de-kade.be
 • een vakantie-ondersteuningsfiche wordt opgemaakt om de nodige ondersteuning en zorg tijdens de vakantie voor te bereiden.
 • Indien gewenst wordt een aangepast vakantieprogramma uitgewerkt.
 
 

VAKANTIEWIJZER update 2018

  Vakantiewijzer bouwde zich uit tot specifiek adviescentrum voor mensen met een beperking die vakantievragen hebben.Wij luisteren naar de vraag van de persoon en op basis van deze vraag, de mogelijkheden en de interesses van de vakantievrager geven wij passend vakantieadvies op maat. Ons vakantieadvies richt zich hoofdzakelijk tot binnenlandse vakantie maar ook in Spanje en Frankrijk hebben we leuke passende adresjes.Naast de individuele vragen krijgen we ook steeds meer vragen voor groepen waar mensen met een beperking deel van uitmaken. Zo organiseerde vakantiewijzer- in samenwerking met studenten toerisme- een fantastische “snoezel”vakantie voor een 24 mensen met een meervoudige visuele beperking. Iedere vraag is maatwerk, is specifiek maar dit maakt het ook zo speciaal!
  In 2018 konden al 28 mensen/gezinnen/groepen rekenen op een correct advies en ondersteuning van vakantiewijzer. Wij werken samen met heel veel partners, ons netwerk bereidt zich dagelijks uit… mensen kennen en herkennen vakantiewijzer…vinden ons op het internet, worden doorgestuurd…
  www.vakantiewijzer.org
 
 

VAKANTIEWIJZER update 2016

 • Intussen zijn er 12 Belgische en 7 buitenlandse vakantieverblijven geselecteerd waar de gasten hun vakantie kunnen doorbrengen. Deze vakantieverblijven werden geselecteerd op basis van de criteria waaraan een inclusief hotel moet voldoen.
 • Het toeristisch programma werd verder uitgewerkt naar andere gemeenten.
 • Continu inspanningen worden geleverd om het project kenbaar te maken:
  - Ontwikkelen en onderhouden van een website via De Kade: www.vakantiewijzer.org
  - voorstelling van het project bij diverse organisaties die al of niet mensen met een beperking begeleiden
  - publicaties in tijdschriften, diverse persarktikels oa in Het Nieuwsblad, Krant van West-Vlaanderen, ...
  - Projectvoorstelling op regionale televisie op 8 maart 2016: Vakantiewijzer op Focus TV
 
 

VAKANTIEWIJZER update 2015

 • 9 vakantieverblijven werden geselecteerd waar onze gasten hun vakantie kunnen doorbrengen. 6 liggen in de omgeving van Brugge, 3 in Nederland en 1 in Portugal. Deze vakantieverblijven werden geselecteerd op basis van de criteria waaraan een inclusief hotel moet voldoen.
 • Een toeristisch programma werd uitgewerkt voor de gemeenten Jabbeke, De Haan en Moerkerke. Andere gemeenten zijn in opmaak. Onze gasten krijgen dit programma aangeboden en zijn vrij om hieruit te kiezen.
 • Heel wat inspanningen werden geleverd om het project kenbaar te maken:
  - Ontwikkelen van een website via De Kade: http://www.vakantiewijzer.org
  - opmaak en distributie van een folder
  - voorstelling van het project bij diverse organisaties die al of niet mensen met een beperking begeleiden
  - publicaties in tijdschriften
 
 

VAKANTIEWIJZER (start)

Rotaryclub Jabbeke heeft het initiatief genomen om een lange termijn project op te starten. Dit is VAKANTIEWIJZER geworden. Vakantiewijzer zal inclusieve vakanties aanbieden voor personen met een beperking en/of voor hun netwerk (gezin/familie/een voorziening/scholen). Wij geloven in recht op vakantie voor iedereen, dus ook voor personen met een beperking en hun netwerk. Het vernieuwende element in dit project is dat we vakanties willen aanbieden op een inclusieve manier. Dit betekent dat de mensen met een beperking de mogelijkheid zullen hebben om hun vakantie te beleven waar ook mensen zonder beperking hun vakantie doorbrengen. Navraag in de sector heeft uitgewezen dat er een grote nood is aan dergelijke projecten. Sedert begin vorig jaar werken we hiervoor samen met vzw De Kade (een overkoepelende organisatie van regionale instellingen voor mensen met een beperking) die voor de nodige omkadering zal zorgen. De communicatie tussen de gasten en de verblijfcentra, het opzetten van een specifiek dagprogramma maken deel uit van de diensten die ze zullen aanbieden. De andere partner is Tannine et Cuisine, waar de families hun vakantie zullen kunnen doorbrengen. De opbrengst van de voorbije en de toekomstige Smulgordels zullen grotendeels nodig zijn voor dit project. Rotaryclub Jabbeke zal in het begin zorgen voor financiële ondersteuning opdat de eerste jaren zouden kunnen overbrugd worden totdat het project self supporting (eventueel met subsidies) zal zijn.

 
Privacy verklaring